Problemy z przechowywaniem żywności w knajpach
Z jednej strony na pewno nie chcesz mówić gościom, że nie ma jakiejś potrawy, z drugiej zaś kupienie zbyt wielkiej ilości składników, które potem mogą nie zostać zjedzone spowoduje realne straty – niewątpliwie doskonale znasz taki dylemat. Jeśli chcesz go unikać, musisz opracować fajny system przechowywania jedzenia w swojej restauracji.
Najmocniej polecanym sposobem przechowywania jedzenia, który zwykle nie powoduje żadnych strat w jakości, z pewnością jest zamrażanie żywności.
Interesujący artykuł? Jeżeli tak uważasz, to zerknij również na podobne wątki posiadające podobne zagadnienia – one całkowicie Cię pochłoną.
W Twojej restauracji bez wątpliwości musi się zatem znaleźć zamrażarka niskotemperaturowa, dzięki której będziesz w stanie naprawdę wiele zaoszczędzić – sprawdź zamrażarkę niskotemperaturową. Jeżeli Twój kucharz będzie pewny, iż danego składnika jest zbyt wiele i nie zdąży go przerobić przed jego zepsuciem się, zwyczajnie włoży go do zamrażarki i nastawi odpowiednio regulator temperatury (sprawdź tutaj: przejdź do strony). To bez wątpliwości jeden z najprostszych sposobów na przechowywanie żywności.
Co jeszcze
Staraj się, aby Twoja karta nie była za obszerna – to praktycznie zawsze gwarancja świeżości żywności. Dodatkowo wykorzystuj z głową resztki z jednego dania do zrobienia – wtedy bez wątpliwości nic się nie zmarnuje.